Hemmagjord kräm. Lätt att byta ut hallonen mot nåt annat, t.ex. blåbär eller jordgubbar.
1-3 barnportioner:
2 dl vatten
2 tsk potatismjöl
1 dl hallon
2 tsk socker
Tina ev. djupfrysta bär. Rör ut potatismjölet i lite vatten.
Koka upp resten av vattnet. tillsätt redningen och låt koka upp tillsammans med bären och socker. Låt svalna. Servera med liten smörgås till.
onsdag 27 januari 2010
Ostkaka
Mellanmål är alltid lite klurigt att göra. Tycker det är så tråkigt att bara ställa fram yoghurt och smörgås till barnen. Brukar ibland göra ostkaka eller egen kräm. Både ostkakan och krämen har minimalt med socker för att vara bra för barnen! Här kommer först ostkakan.
½ dl hackad sötmandel
2 ägg
2 msk socker
1 ½ msk vetemjöl
1 dl mellangrädde
1 dl mjöl
250 gr keso
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman ägg och socker. Blanda därefter i mjöl, gräddmjölken, keso och sötmandel.
Häll smetetn i en smord ugnsform. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Servera t.ex. med bär, skivor av banan eller kiwi
½ dl hackad sötmandel
2 ägg
2 msk socker
1 ½ msk vetemjöl
1 dl mellangrädde
1 dl mjöl
250 gr keso
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman ägg och socker. Blanda därefter i mjöl, gräddmjölken, keso och sötmandel.
Häll smetetn i en smord ugnsform. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter.
Servera t.ex. med bär, skivor av banan eller kiwi
Torsk med äggsås
Torsk med äggsås är en av barnens favoriter! Snabb att göra också. Vi åt det till lunch idag efter att ha fryst in det som blev över sist. Smakade lika gott idag. Kokade dock potatis till idag, men det går ju snabbt om man skär potatisen i små bitar.
4 portioner:
500 gr torskfilé
2 hackade hårdkokta ägg
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl mjölk
1-2 msk flytande smör
2 msk hackad persilja
Skär den tinade fisken i små bitar. Koka äggen.
Vispa ut mjölet i med vatten i den kastrull du ska använda. Tillsätt sedan mjölk och smör. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter.
Lägg i fisken, låt sjuda på låg temperatur i ca 5 min.
Häll sedan på dem hackade äggen och persiljan.
Servera med kokt potatis!
4 portioner:
500 gr torskfilé
2 hackade hårdkokta ägg
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl mjölk
1-2 msk flytande smör
2 msk hackad persilja
Skär den tinade fisken i små bitar. Koka äggen.
Vispa ut mjölet i med vatten i den kastrull du ska använda. Tillsätt sedan mjölk och smör. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter.
Lägg i fisken, låt sjuda på låg temperatur i ca 5 min.
Häll sedan på dem hackade äggen och persiljan.
Servera med kokt potatis!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)