onsdag 27 januari 2010

Torsk med äggsås

Torsk med äggsås är en av barnens favoriter! Snabb att göra också. Vi åt det till lunch idag efter att ha fryst in det som blev över sist. Smakade lika gott idag. Kokade dock potatis till idag, men det går ju snabbt om man skär potatisen i små bitar.

4 portioner:

500 gr torskfilé
2 hackade hårdkokta ägg
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl mjölk
1-2 msk flytande smör
2 msk hackad persilja

Skär den tinade fisken i små bitar. Koka äggen.
Vispa ut mjölet i med vatten i den kastrull du ska använda. Tillsätt sedan mjölk och smör. Koka upp under omrörning och låt koka ett par minuter.
Lägg i fisken, låt sjuda på låg temperatur i ca 5 min.
Häll sedan på dem hackade äggen och persiljan.
Servera med kokt potatis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar