Två recept som verkar himla smarriga och enkla att göra. Båda gjorda på kräftost!
Soppa för 4 pers:
2 msk margarin
2 stora morötter
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
400 g kräftost (mjukost)
1 burk kräftstjärtar
2 dl creme fraiche
cayennepeppar efter tycke och smak
dill
Grovriv morötterna och fräs dem tillsammans med margarinet och vetemjölet i en kastrull. Späd med vatten och tillsätt sedan buljongtärningarna och låt det puttra en stund. Ha i kräftosten, creme fraichen och dillen, sjud på svag värme ytterligare en stund. Smaka av med cayennepeppar. Hacka kräftstjärtarna grovt och häll ner dem i soppan och låt allt bli varmt. Vill man ha en slät soppa så kör några varv med mixerstaven innan kräftorna åker i.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Lax i kräftsås för 4 pers:
4 laxfiléer
1 tub kavli kräftost (275gr)
2 dl matlagningsgrädde 15 %
1 burk kräftstjärtar
Salt och citronpeppar
1 msk skaldjursfond
Cayennepeppar
Krydda laxfiléerna med salt och citronpeppar och lägg i form. Koka upp såsen (ost, grädde, fond och cayennepeppar efter smak) och häll sedan över laxen. In i ugn 225 grader ca 20 min. Ta ut laxen strö över kräftstjärtarna och in i någon minut till i ugnen. Servera med vad du gillar. Jag gör gärna min mat GI-inspirerad och väljer tex ugnsrostade rotfrukter.
Källor: Matplatsen och 56 kilo
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar