fredag 29 januari 2010

Kanelbananer med yoghurtsås

Denna gjorde succé hos Siri!

4 bananer
2 tsk kanel
2 tsk fruktsocker
olja att smörja formen med

Yoghurtsås:
2 dl matlagningsyoghurt
1 äpple

Sätt ugnen på 225 gr. Smörj formen. Skala och dela bananernai två delar, klyv dem sedan en gång på längden. Lägg dem med snittytan neråt och strö över kanel och fruktsocker. Låt stå i ugnen i 15 min. Under tiden blanda rivet äpple med matlagningsyoghurten. MUMS!

Grova bullar

I morse bakades det nybakat bröd!

5 dl vatten
1 paket jäst (50 gr)
1 msk rapsolja
2 tsk salt
8 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
3 dl dinkelmjöl

Smula ner jästen i en kastrull, häll på vattnet och rör om tills vattnet är fingervarmt (37 gr). Ta kastrullen åt sidan. Tillsätt sedan resten; salt, olja och allt mjöl. Bearbeta degen väl. Låt sedan jäsa under handduk i 40 min.

Sätt ugnen på 225 gr. Häll degen på bakbordet och dela den i tre delar. Rulla ut varje del till en liten korv och dela varje korv i sex delar. Forma varje del till en rund bulle. Lägg bullarna på en smord plåt och jäs i ytterligare 20 min. Grädda i 12-15 min och låt svalna under en handduk.