fredag 29 januari 2010

Grova bullar

I morse bakades det nybakat bröd!

5 dl vatten
1 paket jäst (50 gr)
1 msk rapsolja
2 tsk salt
8 dl rågmjöl
2 dl vetemjöl
3 dl dinkelmjöl

Smula ner jästen i en kastrull, häll på vattnet och rör om tills vattnet är fingervarmt (37 gr). Ta kastrullen åt sidan. Tillsätt sedan resten; salt, olja och allt mjöl. Bearbeta degen väl. Låt sedan jäsa under handduk i 40 min.

Sätt ugnen på 225 gr. Häll degen på bakbordet och dela den i tre delar. Rulla ut varje del till en liten korv och dela varje korv i sex delar. Forma varje del till en rund bulle. Lägg bullarna på en smord plåt och jäs i ytterligare 20 min. Grädda i 12-15 min och låt svalna under en handduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar